Verhalenkoffer

Je hebt de sleutel, je moet alleen de deur erbij zoeken

— Rapper Bog OC

De eerste 1000 dagen

                                                                                                                             In alle berichten over leesonderwijs komt er soms wat via “het web” op mijn netvlies waar ik blij van word. De online conferentie: Taal is overal heeft vele leesonderwerpen. Mijn aandacht  betreft de lezing van de hoofdgast, Prinses Laurentien. 

“De absolute basis voor taalontwikkeling, de eerste duizend dagen”                                        Dat is even snel uitgerekend 2 jaar en 9 maanden.

Mijn hart springt op. Ik kijk het verdere programma door, maar jammer, geen onderwerpen die voor mij op dit moment nuttig zijn. Nog diep nadenken over inschrijving dus. Nu maar hopen dat het als artikel wordt gepubliceerd. 

Ik ben razend benieuwd wat ze gaat vertellen.

Voorlopig nog eens nadenken wat ik weet over die eerste drie jaren van de (to)taalontwikkeling van het kind. En hoe ik dat kan inzetten voor mijn werk.