Verhalenkoffer

“Verhalen vertellen onthult betekenis zonder de fout te maken die te definiëren.’

— Hannah Arendt

Waarom wil ik dit ?

Het filmpje van de Keizer en de Vogel op Youtube is inmiddels 205 keer bekeken. Voor mij een mooi resultaat, hoewel ik niet weet of het relatief veel of weinig is.                                                                                Maar steeds wanneer ik ernaar kijk, zie ik de kleine dingen die ik eigenlijk beter zou kunnen, of beter zou willen. Wilde ik nòg een, weer beter, filmpje?                                                                                                                Ik keek naar opnamen van verhalen door collega’s op allerlei sociale media. Ik volgde de discussies over wel of niet opnemen. Er werden tips gedeeld. Ik bekeek ‘zoomsessies’ in plaats van live voorstellingen. Maar…..Niets gaat boven een live optreden met echt contact met het publiek.                                                 Maar ondertussen broedde over dat filmpje toch een plannetje. Toch proberen of het lukt, een echt mooi filmpje. Van een echte professional. En in deze tijd waarschijnlijk te realiseren. Bijna niemand in de wereld van kunst en ambacht wordt overweldigd door opdrachten.                                                                                      Ik vond Marijn Schilders, videocoach en cameravrouw (www.marijnfilmt.nl) en we hadden een bijzonder prettig kennismakingsgesprek.                                                                                                                                                  “Waar wil je het voor gebruiken ” was een van haar vragen . Jee daar had ik niet zo direct een goed antwoord op. Voelde me de puber die dan antwoordt “ Nou ja gewoon”.  Voor de PR is na enig nadenken een reëel  antwoord. En ook als cadeautje aan iedereen die het gaat zien.                                                                                 Er is een datum geprikt, verhalen gekozen.                                                                                                                    En iedere dag , terwijl de spanning stijgt, vraag ik me af: “ Waarom wil ik dit”.