Verhalenkoffer

“Verhalen vertellen onthult betekenis zonder de fout te maken die te definiëren.’

— Hannah Arendt

Vertellen in CoronatijdTaterwater Verteltheater, een groepje vertellers waarvan ik deel uitmaak, zou optreden in Gent. Met “de Gentse Spelen” Maar ja, dat ging niet door. De Stad Gent was slim en aardig : een aantal kleine producties mocht worden uitgevoerd. Waaronder onze Vertelvoorstelling : ‘Tussen twee werelden’
Na veel lezen, studie, repeteren van de eigen stukken van het grote verhaal, gezamenlijke doorlopen en try-out waren we er klaar voor.
Collega Madeleine Nieuwlaat had de organisatie in handen. Wat een regels, paperassen en vergunningen. En dan de Coronaveranderingen. Eerst versoepeling, dan weer strengere regels.
25 Juli. Met de mondmaskers in de tas kwamen we in Gent aan.
De Locatie, De Pastory was ruim genoeg voor 20 toeschouwers. De stoelen met de meetlat op hun plaatsen. Omdat er een tafeltje bij iedere Bubbel (groepje gereserveerde stoelen) stond, waarop een drankje kon staan mocht het mondmasker af.
Alles in orde, een heerlijke maaltijd genuttigd, belichting goed, muziekinstumenten klaar. 20 bezoekers kwamen binnen. Mondmasker voor en mondmasker af en weer voor, bij iedere verplaatsing. ‘t Was wel even wennen.
Het liep goed. Het publiek was aandachtig, de muziek prachtig de stemmen duidelijk. Een heerlijke avond, een prachtig verhaal.
Met een pintje na afloop vele complimenten en goede suggesties voor verbetering. Waar zal de volgende voorstelling zijn?